Начало » За нас » Защо да рекламираме?

Защо да рекламираме?

 

Za NasВъпрос вълнуващ много собственици на фирми. Всеки си го обяснява по свой собствен начин. Но истината е една и тя е очевадна. Ако не рекламираме дейността си,  кой ще разбере за нас. Нека да си го признаем в 21-ви век рекламата е определяща за развитието на бизнеса. Самата дума „реклама“ означава „извиквам“. Естествено особено в България рекламата се възприема негативно. Нека да не пренебрегваме факта обаче, че ежегодно в световен мащаб се инвестират над 400 млрд. долара за целите на рекламата.

Съществува едно странно явление в бизнес средите предимно у нас:

Има криза, работата намалява, губим клиенти – защото фалират. Естествено първото, което орязват тотално собствениците на фирми е средствата за реклама. Успокояват се с това, че имат редовни клиенти и те ще им спасят положението. Но те могат да фалират и ги губим, а кой ще ги замени. Представете си, че решим да спрем разходите си за електричество. Ефекта от това ще се усети моментално. Намалявайки драстично или спирайки да рекламираме не се усеща веднага. Ефекта се проявява на по-късен етап. Докато сме останали в „сянка“, конкурентите ни са правили точно обратното и са успели да спечелят част от нашите клиенти и дял от пазара.

Може да дадем още десетки примери. Чрез тези редове всъщност искаме да Ви обърнем внимание на това, че дори и да сте затруднени финансово, винаги отделяйте средства за реклама. Естествено другия важен въпрос е как правилно да ги инвестираме.

Ако ни се доверите и ни позволите, тук е момента да се включим ние.

Заповядайте!