Корпоративен

Какво е корпоративен сайт?

Това е сайт, който дава основна информация за фирма, организация, продукт или услуга. Този сайт далеч не се различава от другите сайтове, по-скоро показва неговата цел.

Стъпки за изграждането му.

3d human with big positive symbol1. Трябва предварително да изясним каква ще е целта на сайта.

Чрез корпоративния си сайт компанията Ви трябва да придобие привлекателна интернет визия, потребителите лесно да се ориентират: кои сте Вие, какво предлагате, с какво можете да бъдете полезни, какво Ви отличава, как лесно да се свържат с Вас. Изграждането на доверие към своя бизнес е много важно.

 

2. Структstructureура

Трябва да се определят параметрите на сайта, какво ще съдържа, как ще функционира и т.н. От изключителна важност е да имате много добра комуникация и координация с хората, които ще разработват сайта Ви. Основните раздели, които се активират са : За нас, продукти или услуги, партньори, клиенти, контакти. Важно е да има галерия и форма за обратна връзка или лесен контакт с вас.

 

RStudio-Ball3. Идентичност

Желателно е да имате фирмено лого, корпоративни цветове, определени графични елементи, които присъстват на Вашите визитки, бланки, писма, фактури, папки, рекламни материали и т.н. Корпоративният уеб сайт е интернет лицето на Вашата компания. Ето защо е важно визията да бъде съобразена с фирмения стил. Не трябва да пренебрегвате и съвременния уеб дизайн. Визията е от голяма важност,  за да успеете да задържите потребителите.  Не е задължително сайта да бъде с много динамика и движения, за да бъде забелязан. Напротив, клиентите в последно време се адаптират по-лесно към по-семплите и добре функциониращи визии.

 

Kopiriting4. Съдържание

За да бъде успешен един уебсайт от изключителна важност е неговото съдържание. Всички текстове и публикации трябва да бъдат уникални, т.е. да не са копирани дословно от други подобни. Също така трябва да бъдат изградени мрежа от линкове – вътрешни и външни. Това е т. нар. SEO процес.


poddrajka5. Поддръжка.

Независимо какъв сайт имате, той трябва да се поддържа. Какво означава това?

Необходимо е да бъде защитен, да се обновява информацията в него периодично, да се добавят нова информация и снимки, новини, промоции, различни инициативи и т.н. Това освен, че се харесва на Google, се харесва и на самите потребители. Представете си, че сте си построили къща и в продължение на години не я поддържате, не я освежавате, не внасяте различни дизайнерски корекции и промени.

Отговора оставяме на Вас!                                                                                                                                                                                                                                        Нагоре >>